Αρχική ΣελίδαΚαλώς ήλθατε στον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης...ΕΟΣ Ξάνθης ΦωτογραφίεςEOS Xanthis NEWS


Ανακοινώσεις και τα νέα του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης.

 

 

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Ανάβαση στο Γυφτόκαστρο την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

 

Η προγραμματισμένη ανάβαση στο Παπίκιο αναβάλλεται.
Αντί αυτής, θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στο Γυφτόκαστρο (1827 μ.) από το Δασικό Χωριό.
Η πορεία θα είναι χειμερινή αφού έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα βουνά της Οροσειράς Ροδόπης.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να είναι αρκετά χαμηλή. Κατά συνέπεια απαιτείται χειμερινός εξοπλισμός.
Η διάρκεια της πορείας είναι περίπου 7-8 ώρες, ανάλογα με το πεδίο που θα συναντήσουμε. Ο βαθμός δυσκολίας είναι 3-4!!
Η διαδρομή απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και δεν προσφέρεται για παιδιά.

Υπεύθυνος ανάβασης, Γιάννης Χαραλαμπίδης, τηλ. 6972003910.

Δηλώσεις συμμετοχής αν είναι δυνατόν μέχρι Παρασκευή απόγευμα.
 

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣE EKTAKTH ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2017 ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΞΑΝΘΗΣ

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης καλεί τα μέλη του (και τους φίλους του)
σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την

 

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017, στις 6:00 μ.μ.,
στο Ξενοδοχείο «ΟΡΦΕΑΣ» της πόλης μας (Μιχαήλ Καραολή 40)

 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

 

1. Εκλογή Προεδρείου της Συνέλευσης.

2. Καταφύγιο Λειβαδίτη και Συνέχεια λειτουργίας του.

3. Σχεδιασμός δράσεων και κατάρτιση του Προγράμματος Δραστηριοτήτων 2018.

 

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης

 

EOS Xanthis - Page breaker

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017
Πεζοπορικές διαδρομές τις Τετάρτες - Αλλαγή ώρας

 

 

Από την Τετάρτη 1/11/2017, η ώρα αναχώρησης για τις πορείες γίνεται στις 3:00 μ.μ. λόγω αλλαγής της ώρας.

 

Αυτή την Τετάρτη ραντεβού στο Δημοτικό Αμφιθέατρο στις 3.00 μ.μ. για μια όμορφη διαδρομή με φθινοπωρινά χρώματα στο Πίλημα.

EOS Xanthis - Page breaker

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ NEO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2018 ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΞΑΝΘΗΣ

 

Φίλες φίλοι, πλησιάζει ο καιρός που θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα των Ορειβατικών - πεζοπορικών δραστηριοτήτων του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης για το 2018.
Όσοι από τα μέλη μας και τους φίλους του συλλόγου έχουν προτάσεις παρακαλούμε να τις καταθέσουν στο σύλλογο, (info@eosx.gr) έως την Παρασκευή, 27/10/2017.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι προτάσεις θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένες, δηλαδή να περιλαμβάνουν τα στοιχεία όπως στο παρακάτω παράδειγμα:

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ΕΣ: 19-22/04/2018
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ (όνομα, κιν. τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση: Γιάννης Παπάς, 69ΧΧΧΧΧΧΧΧ, giannispapas@gmail.com
Hμέρες: ΠΣΚ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
1η μέρα, Αναχώρηση με αυτοκίνητα για Επινιανά
2η μέρα, Λιάκουρα (2040 μ) - Φτέρη (2126 μ) - κόψη Μαύρα Στεφάνια - Πύργος - Παλούκια (διανυκτέρευση), 10 ώρες - 10 χλμ
3η μέρα, κορυφή Πλάκα (1852 μ) - κόψη Μπίνα - Ασπρόρεμμα - Επινιανά (διανυκτέρευση), 10 ώρες – 17 χλμ (10 χλμ σε πολύ καλό και καθαρό μονοπάτι)
4η μέρα, μεταφορά από Επινιανά στο Μοναστηράκι και επιστροφή στην Ξάνθη
Χαρακτηρισμός: αναβάσεις & διάσχιση
Σύνολο ωρών πορείας: 20 ώρες
Μήκος διαδρομής σε Km: 27 χλμ
Υψόμετρο Αφετηρίας: 999m
Συνολική υψομετρική διαφορά: 3126m
Βαθμός δυσκολίας: 3 (σύμφωνα με το σύστημα βαθμολόγησης το οποίο ακολουθεί ο σύλλογος από το 2014)
Δυνατότητα συμμετοχής αρχαρίων: Όχι
Πρόσθετες πληροφορίες, όπως: Η μετακίνηση θα γίνει με ΙΧ, λεωφορείο κλπ. Σε μη ημερήσιες εξορμήσεις ο αριθμός των διανυκτερεύσεων, τα προτεινόμενα σημεία διανυκτέρευσης, τυχόν χρήση καταφυγίου ή ξενώνα ή σκηνών. Οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια ή πληροφορία για την εξόρμηση μπορεί να θεωρήσει κάποιος χρήσιμη, (π.χ. περιοχή άγριας ομορφιάς και ιστορικής μνήμης).
Πρόσβαση: Μέχρι τα Επινιανά οδικώς στη συνέχεια μέχρι το χώρο κατασκήνωσης από μονοπάτι.
Δικτυακός τόπος προορισμού: www.agrafa.gr
Αναχώρηση: Πέμπτη, 19/04/2018 στις 14:30 απο.......

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτός που προτείνει κάποια εξόρμηση θα είναι καλό να είναι και πρόθυμος να αναλάβει και την ευθύνη υλοποίησής της. Οπότε είναι απαραίτητο να καταθέτει και τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, λοιπά στοιχεία επικοινωνίας) ώστε να σημειώνονται στο τελικό πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί.
Ακόμη πιο σημαντικό από τον καθορισμό των εξορμήσεων είναι η καλύτερη οργάνωση αυτών. Για το λόγο αυτό θα ακολουθήσει συνάντηση με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των υπευθύνων εξορμήσεων και των υποχρεώσεών τους.
Όπως πάντα επιζητούμε κάθε καλοπροαίρετη κριτική και πρόταση για την καλύτερη λειτουργία του συλλόγου.

Για τον λόγο αυτό, την Δευτέρα 30/10/2017, θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών (και φίλων) του Συλλόγου. Σχετική ανακοίνωση / πρόσκληση θα δημοσιευτεί και θα σας κοινοποιηθεί σύντομα.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Σ Ξάνθης

EOS Xanthis - Page breaker

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017

Λατομείο Μαρμάρου στην Σταυρούπολη

 

Ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης ενώνει την φωνή του με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, ενάντια σε κάθε σκέψη για την δημιουργία λατομείου στο Νέστο - Σταυρούπολη.

 

Μετά την δημοσιοποίηση και την αναστάτωση που προκάλεσε η είδηση για την αδειοδότηση λατομικής εγκατάστασης στο Νέστο και δίπλα στη Σταυρούπολη, σε μια περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη και εξαίρετης φυσικής ομορφιάς για την οποία, οι κάτοικοι αυτού του τόπου είμαστε πολύ περήφανοι που την έχουμε δίπλα μας, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ενώνει την φωνή του με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης (26/9/2017) και απαιτεί από κάθε αρμόδιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να σταματήσει άμεσα αυτό το «έγκλημα» κατά της φύσης.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής της Σταυρούπολης, των Στενών του Νέστου και όλων των Παρανέστιων χωριών έχουν επιλέξει και προχωρούν στο δρόμο της ανάπτυξης που είναι απόλυτα συμβατή και φιλική με το φυσικό περιβάλλον. Στο πλευρό αυτών των κατοίκων στέκεται συμπαραστάτης ο Ε.Ο.Σ. ΞΑΝΘΗΣ και καλούμε όλους, φορείς, συλλόγους, οργανώσεις να πράξουν το ίδιο. Δεν θα επιτρέψουμε αυτό το ανοσιούργημα κατά του περιβάλλοντος, των κατοίκων της περιοχής και των παιδιών μας. Όποιος έβαλε την υπογραφή του κάτω από αυτή την αδειοδότηση, οφείλει άμεσα να την πάρει πίσω. Τέτοιες ενέργειες ούτε καν από το μυαλό κανενός δεν πρέπει να περνάνε.

 

Ο Νέστος είναι ένα δώρο της φύσης σ αυτό τον τόπο. Φτάνει τόση ζημιά που του έκανε ο άνθρωπος τις τελευταίες δεκαετίες. Οφείλουμε όλοι να κάνουμε ότι καλύτερο και χωρίς «πληγές» να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

EOS Xanthis - Page breaker

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Πεζοπορικές διαδρομές τις Τετάρτες

 

 

 

Ξεκινάμε την Τετάρτη  27/9/2017 με πεζοπορία στα στενά του Νέστου !!

 

περισσότερες πληροφορίες εδώ

EOS Xanthis - Page breaker

Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017
Ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης καλεί αγόρια και κορίτσια να γνωρίσουν την Αναρρίχηση.

 

Η αναρρίχηση είναι μια δραστηριότητα εξαιρετικά δημοφιλής σε όλες σχεδόν τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Μάλιστα από τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες θα συμπεριλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα γίνεται σοβαρή προσπάθεια για την καλλιέργεια και ανάπτυξη της Αγωνιστικής Αναρρίχησης μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) και των Ορειβατικών Συλλόγων της χώρας. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Ξάνθης συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των δέκα καλύτερων Συλλόγων που προσπαθούν να την αναπτύξουν.

 

Ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης διαθέτει ένα πολύ αξιόλογο προπονητικό κέντρο Αναρρίχησης από το οποίο έχουν βγει εξαιρετικοί αθλητές με κορυφαίο τον Μάνθο Βαλσαμίδη ο οποίος είναι εδώ και τρία χρόνια μέλος της Εθνικής Ομάδας με συμμετοχές σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

 

Ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης καλεί αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας να γνωρίσουν την αναρρίχηση με την βοήθεια του έμπειρου προπονητή και παλαιού Πρωταθλητή Ελλάδος, Στέλιου Δασκαλόπουλου (6957509873).

EOS Xanthis - Page breaker

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

ΕΟΣ Ξάνθης - Δίκτυο Μονοπατιών

ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

 

Η πόλη της Ξάνθης είναι από τις λίγες στην Ελλάδα που έχουν την τύχη να έχουν γύρω τους ένα τόσο όμορφο και ποικίλο φυσικό περιβάλλον, με μικρές αλλά όμορφες βουνοκορφές τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης. Επιπλέον, η ύπαρξη αρκετών παλιών μονοπατιών που ξεκινούν από την πόλη δίνει την ευκαιρία για δραστηριότητες σ’ αυτό το περιβάλλον χωρίς να χρειάζεται μετακίνηση με αυτοκίνητο.

 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης, τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός οργανωμένου, με ενιαία σήμανση, δικτύου μονοπατιών  γύρω από την πόλη της Ξάνθης καθώς και στη χαρτογράφησή τους, έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται εύκολα από κάθε κάτοικο ή επισκέπτη της πόλης...

 

Περισσότερα στο: Ορειβασία/Δίκτυο Περιαστικών Μονοπατιών Ξάνθης

EOS Xanthis - Page breaker

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Φεστιβάλ Αναρρίχησης Νέστου 2017

 

ΕΟΣ Ξάνθης - Φεστιβάλ Αναρρίχησης Νέστου 2017

Στα όμορφα στενά του ποταμού Νέστου έχουν αναπτυχθεί μερικά από τα πιο αξιόλογα αναρριχητικά πεδία της βόρειας Ελλάδας. Με περισσότερες από 80 αναρριχητικές διαδρομές δυσκολίας από 4b μέχρι 8b+ αλλά και αρκετά project, απευθύνεται σε αναρριχητές όλων των επιπέδων.

Για πρώτη φορά το 2017, συνδιοργανώνεται το φεστιβάλ αναρρίχησης Νέστου από τους Ορειβατικούς Συλλόγους Κομοτηνής και Ξάνθης.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει δραστηριότητες, όπως Yoga, Slack line, πεζοπορία στα Στενά του Νέστου κ.α. με στόχο οι συμμετέχοντες να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν την περιοχή.

 

Facebook event link: http://www.facebook.com/NestosClimbingFestical/

EOS Xanthis - Page breaker

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης

 

Λόγω αδυναμίας να συμμετέχει ενεργά στις συνεδριάσεις του οργάνου (για προσωπικούς λόγους) του μέλους του Δ.Σ. του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ξάνθης Νίκου Πετρίδη, αντικαθίσταται από τον πρώτο επιλαχόντα των τελευταίων αρχαιρεσιών Γιώργο Ζουγρή, στον οποίο ανατίθενται τα καθήκοντα του Εφόρου Αναρρίχησης (Αγωνιστικής & Βράχου).

 

Ο Νίκος Πετρίδης παραμένει ενεργό μέλος του συλλόγου συμμετέχοντας και αναλαμβάνοντας δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης.

EOS Xanthis - Page breaker

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

ΝΕΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΚΩΒ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΙΠΠΗΣ

 

 

 

Τελείωσαν επιτέλους οι εργασίες - μετά από τέσσερις σχεδόν μήνες σκληρής δουλειάς - σε μια νέα διαδρομή δύο χιλιομέτρων που οδηγεί από τη γέφυρα του Σαμακώβ στο Κάστρο της Ξανθίππης. Από εκεί μπορεί κανείς να συνεχίσει για Αυγό και Μακάριο ή να επιστρέψει στην παλιά πόλη από τα άλλα μονοπάτια του κάστρου της Ξανθίππης.


Περνώντας από την νέα πεζογέφυρα του Κόσυνθου στο Νησάκι, συνεχίζει στο πρώτο τμήμα του γνωστού "Μονοπατιού της Ζωής" και αφού βγει λίγο ψηλότερα, το μονοπάτι κινείται δίπλα στον ποταμό προσφέροντας στον επισκέπτη τοπία εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.
Δυστυχώς  το τμήμα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί από συμπολίτες μας σαν σκουπιδότοπος  με αποτέλεσμα να καταστρέφεται η μαγεία της διαδρομής...

 

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν επεμβάσεις ώστε να απαλλάξουμε  το νέο μονοπάτι από την κακή αυτή εικόνα και να προσφέρει πραγματική απόλαυση στους χρήστες του !!

 

EOS Xanthis - Page breaker

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Πορεία στον Καταρράκτη του Λειβαδίτη, την Κυριακή 14/5/2017

 

Την Κυριακή, 14 Μαΐου 2017, περπατάμε στην εδώ και χρόνια καθιερωμένη διαδρομή, στο μονοπάτι "Τηλέμαχος Σαμουρίδης" και πάμε στον Καταρράκτη του Λειβαδίτη!!!

 

Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος περίπου 8 χλμ., η υψομετρική διαφορά είναι 360 μ. και η συνολική διάρκεια της πορείας είναι 4 ώρες περίπου. Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Είναι μια ορεινή πεζοπορία, κατάλληλη και για παιδιά.

 

Θα ξεκινήσουμε στις 09.30 από το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης!!! Όσοι/ες επιθυμούν να απολαύσουν αυτή την πανέμορφη διαδρομή, μέσα από τα ανοιξιάτικα καταπράσινα δάση της Οροσειράς της Ροδόπης … με το σακιδιάκι στην πλάτη και μέσα … νεράκι τουλάχιστον 1 λίτρο, λίγη σοκολάτα ή σύκα ξερά ή κάποια μπάρα δημητριακών ή κάτι αντίστοιχο (πάντως όχι αλμυρό), κάποιο αδιάβροχο μπουφανάκι, εφεδρικό μπλουζάκι  και ραντεβού την Κυριακή, στις 09.30, στο καταφύγιο του Λειβαδίτη.

 

Καλό είναι να έχει ο καθένας μαζί του κάποιο μπατόν ή άλλο υποβοηθητικό για το περπάτημα. Βοηθάει πολύ.

Αν κάποιος έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να λάβει υπόψη του όλες τις παραπάνω δυσκολίες και να εκτιμήσει τις δυνατότητές του. Ο καθένας θα πρέπει να φροντίσει για κάποιο φαρμακευτικό βοήθημα που ενδεχομένως να χρειαστεί.

 

Το περπάτημα γίνεται πάντα με σταθερό ρυθμό και μικρά βήματα. Δεν τρέχουμε (ιδιαίτερα τα παιδιά), βαδίζουμε μέσα στο μονοπάτι, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, χωρίς φωνές και θορύβους, χωρίς να κόβουμε κλαδιά και λουλούδια και γενικά, σαν καλοί επισκέπτες της φύσης, δεν ενοχλούμε τους μόνιμους κατοίκους της.

 

Για περισσότερες πληροφορίες στα 6932432767 (Σπύρος) ή 6972003910 (Γιάννης).

EOS Xanthis - Page breaker

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ 28ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

 

Στον Αλμυρό της Μαγνησίας, στις 8 και 9 Απριλίου διεξήχθη το 28ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης, στα αγωνίσματα  δυσκολίας, ταχύτητας και bouldering στο οποίο συμμετείχαν 110 αθλητές από 17 Συλλόγους που προκρίθηκαν από αντίστοιχους περιφερειακούς αγώνες στο Αιγίνιο και στις Αχαρνές.


Να σημειωθεί ότι η αγωνιστική αναρρίχηση, είναι πλέον ολυμπιακό άθλημα και οι νέοι που ασχολούνται μ αυτή χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν.
Για την κατάταξη των αθλητών στο σύνολο των αγωνισμάτων του φετινού πρωταθλήματος ακολουθήθηκε ο κανονισμός της διεθνούς ομοσπονδίας IFSC.

 

Κατά γενική διαπίστωση, είναι εντυπωσιακή η συνεχής βελτίωση του επιπέδου των αθλητών. Σε κάθε κατηγορία απαιτούνται ιδιαίτερες αθλητικές δεξιότητες και απαιτούν σκληρή προπόνηση για να φτάσει ο αθλητής σε επίπεδο πρωταθλητή.

 

Ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης συμμετείχε με 5 αθλητές και για άλλη μια φορά έκαναν πολύ έντονη την παρουσία τους στους αγώνες.
Συγκεκριμένα, ο Μάνθος Βαλσαμίδης κατέλαβε την 1η θέση στο σύνολο των αθλημάτων στην κατηγορία του και η Ζωή Παλτατσίδου την 3η θέση στο σύνολο των αθλημάτων στην κατηγορία της.

 

Ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης συγχαίρει τους αθλητές του που για άλλη μια φορά τίμησαν τον σύλλογο και την Ξάνθη.

EOS Xanthis - Page breaker

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ

 

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 9/4/2017, με τον καλύτερο τρόπο, το Δίκτυο Περιαστικών Μονοπατιών Ξάνθης. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης για τη ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ήταν μεγάλη και έτσι 210 άτομα συμμετείχαν στις έξι (τελικά) παράλληλες διαδρομές που πραγματοποιήθηκαν, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που προτίμησαν να πάρουν το χάρτη και να περιπλανηθούν μόνοι τους στα μονοπάτια. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή παιδιών κάθε ηλικίας. «Πατήθηκαν» τα 30, από τα 38 συνολικά, χιλιόμετρα του δικτύου.

 

 

Θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η δημιουργία του Δικτύου βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντική προσφορά. Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, τα μέλη του Α.Π.Σ. Δρομέων Ξάνθης Xanthi Runners, τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των: 1ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων, 2ου, 6ου και 7ου Γυμνασίων και 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης καθώς και τους Ανιχνευτές του 2ου Συστήματος Προσκόπων Ξάνθης για τη συμβολή τους στην προσπάθεια αυτή η οποία στηρίχθηκε οικονομικά από τον Ε.Ο.Σ Ξάνθης, τους Xanthi Runners, τα: 1ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία, 6ο και 7ο Γυμνάσια και 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης και το κατάστημα FUNKY TAILS. Καθοριστική ήταν η συμβολή του μεγάλου χορηγού της προσπάθειας, της εταιρίας CopyService. Τέλος ευχαριστούμε το Δασαρχείο Ξάνθης για την άριστη συνεργασία καθώς και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης η οποία ευγενικά μας δάνειζε εργαλεία για τον καθαρισμό των μονοπατιών κάθε φορά που χρειάζονταν.

 

 

Ελπίζουμε ότι η προσπάθειά μας θα έχει σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν την πεζοπορία στην εξαιρετική φύση γύρω από την πόλη μας. Ο χάρτης του Δικτύου θα διανέμεται δωρεάν σε διάφορα καταστήματα της πόλης ενώ σύντομα θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ξάνθης για την υποστήριξη της δράσης.

 

Φώτο-άλμπουμ απο την Γιορτή Μονοπατιών στο παρακάτω link: http://www.flickr.com/gp/120120626@N08/3V4531

 

EOS Xanthis - Page breaker

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ - AΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

 

Η προγραμματισμένη για την Κυριακή 30/04/2017, δραστηριότητα του συλλόγου μας "ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ: ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΝΕΣΤΟΥ (ΑΠΟ ΞΑΓΝΑΝΤΟ)", μετατίθεται μια εβδομάδα πριν, δηλαδή για τις 23/04/2017.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 6987216993: Καραογλάνη Μαρία και 6974702017: Κουρτέσης Δήμος.

EOS Xanthis - Page breaker

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

 

Αγαπητοί μας φίλοι,
έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη, από τις λίγες στην Ελλάδα, με ένα τόσο όμορφο και ποικίλο φυσικό περιβάλλον γύρω της και με μικρές αλλά όμορφες βουνοκορφές τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης. Επιπλέον, η ύπαρξη αρκετών μονοπατιών που ξεκινούν από την πόλη δίνει την ευκαιρία για δραστηριότητες  σ’ αυτό το περιβάλλον χωρίς να χρειάζεται μετακίνηση με αυτοκίνητο.

ΕΟΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝΟ Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης σας προσκαλεί την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 και ώρα 10.00 σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας, στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου στο Σαμακώβ,  σε μια γιορτή της άσκησης και της φύσης. Ελάτε να εγκαινιάσετε και να γνωρίσετε μαζί μας το Δίκτυο Περιαστικών Μονοπατιών της Ξάνθης. Ένα δίκτυο μονοπατιών, συνολικού μήκους 38 περίπου χιλιομέτρων, γύρω από την πόλη μας με καταπληκτικές διαδρομές, διαφόρων αποστάσεων και βαθμών δυσκολίας, οργανωμένο, με ενιαία σήμανση. Περιλαμβάνει μονοπάτια στην περιοχή των μοναστηριών, του Αυγού και του Μακαρίου και δημιουργήθηκε από τον ΕΟΣ την τελευταία τριετία με το συνδυασμό παλιών και ιστορικών μονοπατιών με διαδρομές που ανοίχτηκαν από φίλους της ορεινής ποδηλασίας,  αλλά και μερικών νέων πρόσφατα ανοιγμένων , ώστε να ενοποιηθεί το δίκτυο. Η σήμανση και η χαρτογράφησή τους έγιναν έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται εύκολα από κάθε κάτοικο ή επισκέπτη της πόλης. Οι χρήστες των μονοπατιών έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής συνδυάζοντας τη διάθεση για άσκηση με την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον.

Φορέστε λοιπόν κατάλληλα παπούτσια, πάρτε το σακίδιό σας κι ελάτε μόνοι σας, με την οικογένεια ή με φίλους! Μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις διαφορετικές διαδρομές πεζοπορίας που θα πραγματοποιηθούν, ανάλογα με τις δυνατότητές σας. Υπεύθυνος για κάθε διαδρομή  θα είναι μέλος  του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης.

Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω διαδρομές πεζοπορίας:

  • Γέφυρα Σαμακώβ - Ι.Μ. Καλαμούς - Επιστροφή

Μήκος διαδρομής: 4 χλμ.  Υψομετρική διαφορά: 215 μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  1 ώρα 

  • Γέφυρα Σαμακώβ - Ι.Μ. Αρχαγγελιώτισσας - Χωματόδρομος Σύρτη - Χωματόδρομος Κιμμερίων - Μονοπάτι Κρουνών - Σαμακώβ. (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 7 χλμ.  Υψομετρική διαφορά: 390 μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  2 ώρες

  • Γέφυρα Σαμακώβ - Κορυφή Μοναστήρι - Δρόμος Θηλιάς- Ι.Μ. Καλαμούς - Σαμακώβ. (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 8 χλμ.  Υψομετρική διαφορά: 490 μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  3 ώρες

  • Γέφυρα Σαμακώβ - Ι.Μ. Καλαμούς - Γέφυρα Κόσυνθου 4ου χλμ. - Δρόμος Θηλιάς - Ποδηλατική Πίστα - Ι.Μ. Αρχαγγελιώτισσας - Σαμακώβ. (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 11 χλμ.  Υψομετρική διαφορά: 365 μ. (με συνολική ανάβαση 550 μ.) Εκτιμώμενος χρόνος:  4 ώρες

  • Γέφυρα Σαμακώβ - Κορυφή Μοναστήρι - Ποδηλατική Πίστα - Γέφυρα Κόσυνθου 4ου χλμ. - Μακάριο - Αυγό (Σ. Τσακίρης) - Ξανθίππη - Σαμακώβ. (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 15 χλμ.  Υψομετρική διαφορά: 595 μ. (με συνολική ανάβαση 1030 μ.) Εκτιμώμενος χρόνος:  5 ώρες

 

Μπορείτε βέβαια ,απλά, να πάρετε το νέο χάρτη με τα μονοπάτια του δικτύου που θα μοιραστεί από τον ΕΟΣ και να περπατήσετε ή να τρέξετε μόνοι σας τις διαδρομές που σας ενδιαφέρουν.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γιάννης Χαραλαμπίδης  6972003910 και Μαρία Καραογλάνη 6987216993

 

 
EOS Xanthis - Page breaker

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Πεζοπορικές διαδρομές τις Τετάρτες - Αλλαγή ώρας

Από την Τετάρτη 29/03/2017, η ώρα αναχώρησης για τις πεζοπορίες της Τετάρτης  γίνεται 3:30 μ.μ. λόγω αλλαγής της ώρας.

EOS Xanthis - Page breaker

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Τα πιτσιρίκια αναρριχητές του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης φέρνουν κύπελλα !!

 

Τα πιτσιρίκια αναρριχητές του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης μεγάλωσαν και μαζί μεγαλώνουν και οι ικανότητές τους και οι επιτυχίες τους. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του 11χρονου Βασίλη Μπέρτου. Στους 25ους Αγώνες Δυσκολίας Αγωνιστικής Αναρρίχησης “Αθ. Λευκαδίτη”, που διεξήχθησαν στο Βόλο στις 12/3/2017 ο Βασίλης Μπέρτος κατέλαβε την πρώτη θέση στην Προαγωνιστική Παίδων μεταξύ των 23 καλύτερων Ελλήνων αθλητών της κατηγορίας του. Πολύ καλές και οι θέσεις των υπολοίπων αθλητών του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης Μάνθου Βαλσαμίδη, Δανάης Βαλσαμίδη, Ζωής Παλτατσίδου και Ιάσωνα Βαλσαμίδη. Όλοι κατέλαβαν θέσεις μέσα στην πρώτη 7άδα της κατηγορίας τους και τώρα έχουν μπροστά τους, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Αλμυρό Μαγνησίας, το Σαββατοκύριακο, 8-9/4/2017 και στο οποίο έχουν προκριθεί όλοι.

 

Ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης συγχαίρει και καμαρώνει τον μικρό Βασίλη και όλους τους αθλητές του συλλόγου. Συγχαίρει και ευχαριστεί τον προπονητή τους Στέλιο Δασκαλόπουλο και τους γονείς των παιδιών που με κάθε τρόπο συμπαρίστανται και επωμίζονται το μεγαλύτερο οικονομικό κόστος για την συμμετοχή των αθλητών σε όλους τους αγώνες.

Τα πιτσιρίκια αναρριχητές του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης φέρνουν κύπελλα !!
EOS Xanthis - Page breaker

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Κυκλική διαδρομή και Σήμανση της διαδρομής

 

Την Κυριακή 19/3/2017 θα πραγματοποιηθεί μια κυκλική διαδρομή στα μονοπάτια του Σύρτη -στην περιοχή των μοναστηριών -με μήκος 9 περίπου χιλιόμετρα. Παράλληλα μέλη και φίλοι του ΕΟΣ Ξάνθης θα φροντίσουν και θα συμπληρώσουν τη σήμανση της διαδρομής.
Προσφέρεται για παιδιά με τους γονείς τους & για αρχική επαφή με την ορεινή πεζοπορία.


Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην πεζοπορία ή/και στον καθαρισμό στον υπεύθυνο της δράσης Παναγιώτη Ντούμα στο τηλ. 6977199811

Κυκλική διαδρομή - μονοπάτια του Σύρτη
EOS Xanthis - Page breaker

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Αλλαγή προγράμματος - Δίκτυο Μονοπατιών Ξάνθης

 

Αγαπητοί μας φίλοι,

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι προσπάθειες του Συλλόγου για την ολοκλήρωση του Δικτύου Μονοπατιών γύρω από την πόλη μας, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη Γιορτή των Μονοπατιών που οργανώνεται για τις 9 Απριλίου. Επίσης ξεκινά τις επόμενες μέρες το Σεμινάριο Αρχηγών Αναβάσεων Σωματείων Ε.Ο.Ο.Α. για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, που διοργανώνει ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, και στο οποίο συμμετέχουν αρκετοί από τους υπεύθυνους αναβάσεων του Συλλόγου.

 

Τα γεγονότα αυτά μας αναγκάζουν να κάνουμε μια αλλαγή στο πρόγραμμα των επόμενων δύο Κυριακών και οι δύο δράσεις να γίνουν, με κάποιες αλλαγές, την ίδια μέρα. Έτσι την επόμενη Κυριακή 12/3/2017 δεν θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός μονοπατιού. Την μεθεπόμενη Κυριακή 19/3/2017 αντί για την ανάβαση στην κορυφή Μοναστήρι, θα γίνει μια - ίδιου βαθμού δυσκολίας και διάρκειας - πεζοπορία  στο γειτονικό Σύρτη, ενώ παράλληλα μέλη του Συλλόγου θα βελτιώσουν και θα σημάνουν το μονοπάτι αυτό. Η διαδρομή προσφέρεται και για παιδιά με τους γονείς τους & για αρχική επαφή με την ορεινή πεζοπορία.

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον υπεύθυνο της δράσης Παναγιώτη Ντούμα στο τηλ. 6977199811
EOS Xanthis - Page breaker

 

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - 1ο Σεμινάριο Αρχηγών Αναβάσεων Σωματείων ΕΟΟΑ.
(Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης)

 

Ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Ο.Α. (έγκριση Σ.Μ./2016-773/8-11-2016), διοργανώνει σεμινάριο κατάρτισης στη συνοδεία ομάδας για τα σωματεία της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης.
Το Σεμινάριο Αρχηγών Αναβάσεων Σωματείων ΕΟΟΑ αφορά στην Αρχηγία – Συντονισμό – Συνοδεία μελών των Ορειβατικών Σωματείων σε ορειβατικές διαδρομές, όλες τις εποχές του χρόνου, όπου δεν απαιτείται χρήση μέσων ασφάλισης.

Βασικός στόχος του Σεμιναρίου είναι να εμπλουτίσουν οι συμμετέχοντες τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους, για τη Συνοδεία Ομάδων Σωματείων σε Ορεινές Πεζοπορίες στα πλαίσια των αναβάσεων των Ορειβατικών Σωματείων στα οποία ανήκουν.
Σ αυτούς που θα παρακολουθήσουν επιτυχώς το εν λόγω σεμινάριο, θα χορηγηθεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του Σεμιναρίου Αρχηγών Αναβάσεων της ΕΟΟΑ το οποίο δεν αποτελεί Επαγγελματικό Τίτλο.
Υπεύθυνος εκπαιδευτής είναι ο κ. Αρχοντής Εξακοΐδης, Ομοσπονδιακός Εκπαιδευτής.

Το Περιεχόμενο Σεμιναρίου περιλαμβάνει:
Σύντομη επανάληψη σε όλα τα αντικείμενα που περιγράφονται στην ύλη της Σχολής Ορειβασίας Αρχαρίων.
Επιπλέον δίνεται έμφαση στα πιο κάτω αντικείμενα:
Ψυχολογία της ομάδας και η επίδραση του «φυσικού» Αρχηγού.
Αρχές συνοδείας και ψυχολογίας της ομάδας.
Αντιμετώπιση Κρίσεων.
Ασύρματη Επικοινωνία.
Προγραμματισμός και προετοιμασία διαδρομών.

Προϋποθέσεις συμμετοχής σύμφωνα με τον κανονισμό της Ε.Ο.Ο.Α.:

  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι απόφοιτοι Σχολής Ορειβασίας Αρχαρίων και διαθέτουν πιστοποιημένη ορειβατική δράση τουλάχιστον δύο (2) ετών στα ελληνικά βουνά.
  • Ακόμη, δικαίωμα συμμετοχής στο Σεμινάριο έχουν και όσοι δεν είναι απόφοιτοι Σχολής Ορειβασίας Αρχαρίων, αλλά διαθέτουν πιστοποιημένη ορειβατική δράση τουλάχιστον πέντε (5) ετών στα ελληνικά βουνά.

 

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση του κάθε υποψηφίου για συμμετοχή στη Σχολή. Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
2. Μία φωτογραφία του υποψηφίου τύπου ταυτότητας ή διαβατηρίου.
3. Γνωμάτευση μόνο από Καρδιολόγο ή Παθολόγο ή Γενικό Ιατρό (6-μήνου) που αποφαίνεται για τη δυνατότητα άθλησης του υποψηφίου.
4. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας του υποψηφίου.
5. Αριθμός Μητρώου Μέλους του υποψηφίου σε Σωματείο της ΕΟΟΑ.
6. Ασφαλιστική Κάλυψη του υποψηφίου έναντι ατυχήματος (αναλαμβάνει ο οργανωτής σύλλογος).

Το κόστος του Σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 60 € και προκαταβάλλεται.
Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων ορίζεται η Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017.
Υπεύθυνος του Σεμιναρίου για τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης ορίστηκε ο κ. Γιώργος Ζουγρής, (τηλέφωνο: 6982269450 @ email: georgioszou@hotmail.com), στον οποίο πρέπει να δηλωθούν οι συμμετοχές και να κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μεριμνήσουν για τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό. Οι μετακινήσεις θα γίνουν με ιδιωτικά μέσα (Ι.Χ.) των εκπαιδευομένων κατόπιν σχετικών συνεννοήσεων για ομαδοποίηση.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΡΧΗΓΩΝ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ  2017
Παρασκευή 17 Μαρτίου: Συνάντηση στα Γραφεία του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης (5μ.μ.-11μ.μ)
Έναρξη σχολής. Συζήτηση θεμάτων σχολής.
Αρχές συνοδείας – Ο φυσικός ¨Αρχηγός¨
Προετοιμασία – προγραμματισμός ανάβασης . Το σακίδιο του αρχηγού
Προσανατολισμός : Θεωρητικά

 

Σάββατο 18 Μαρτίου  - Κυριακή 19 Μαρτίου: Παγγαίο   Εκδήλωση 1η - 2η
Κίνηση-τεχνικές ανάβασης, ρυθμός .
Φυσική κατάσταση αρχηγών.
Ψυχολογία.
Κίνηση σε εκτεθειμένο πεδίο
Προσανατολισμός . Πρακτικά.( Χάραξη πορείας, χρήση πυξίδας και GPS. Εύρεση σημείου στο χάρτη).
Πορεία το βράδυ.

 

Παρασκευή 31 Μαρτίου: στα Γραφεία του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης (5μ.μ.-10μ.μ)
Προετοιμασία.  Προπονητική.
Κίνδυνοι στο βουνό. Αντιμετώπιση κρίσεων.
Μετεωρολογία.
Προβολή Βίντεο “Χιονοστιβάδες”
Ποιότητες χιονιού, χιονοστιβάδες .

 

Σάββατο 1 Απριλίου – Κυριακή 2 Απριλίου: Φαλακρό  Εκδήλωση 3η – 4η
Κίνηση στο χιόνι- πάγο. Τακτική ανάβασης- τραβέρσας –κατάβασης.
Πτώση στο χιόνι- πάγο. Χρήση πιολέ – κραμπόν.
Υλικά χειμερινής ανάβασης
Χρήση φτυαριού, σόντας & πομποδέκτη χιονοστιβάδας.
Διαβίωση σε χιονότρυπα
Διατροφή στο βουνό.
Πρώτες βοήθειες, μεταφορά τραυματία.
Ασύρματη επικοινωνία.

 

Λήξη Σεμιναρίου

 

Από τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης

EOS Xanthis - Page breaker

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ

 

Αγαπητοί μας φίλοι, την επόμενη Κυριακή 12/2/2017, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης, συνεχίζοντας την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός οργανωμένου δικτύου μονοπατιών γύρω από την πόλη μας, προχωρά στον καθαρισμό ενός παλιού μονοπατιού το οποίο κατεβαίνει από το Κάστρο της Ξανθίππης προς τον ποταμό Κόσυνθο.

 

 

Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη, ώστε να μπορέσουμε σύντομα να το απολαμβάνουμε μαζί με τα υπόλοιπα μονοπάτια του δικτύου. Καλούμε λοιπόν μέλη και φίλους του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, αλλά και όλους όσους δραστηριοποιούνται στο βουνό να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή...
Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής με τον υπεύθυνο του Συλλόγου, Παναγιώτη Ντούμα στο τηλ: 6977199811

Από το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης

EOS Xanthis - Page breaker

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2017 KAI ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΞΑΝΘΗΣ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης καλεί τα μέλη του στην Επαναληπτική Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017, στις 6 μ.μ., στο Ξενοδοχείο «ΟΡΦΕΑΣ» της πόλης μας (Μιχαήλ Καραολή 40).

 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1. Εκλογή Προεδρείου της Συνέλευσης
2. Απολογισμός Πεπραγμένων 2016
3. Οικονομικός Απολογισμός 2016
4. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
5. Συζήτηση - έγκριση απολογισμών - απαλλαγή του Δ.Σ.
6. Προγραμματισμός - Προϋπολογισμός 2017

 

Πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει η κοπή της πίτας του 2017 και η απονομή τιμητικών διακρίσεων μελών του συλλόγου.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης

EOS Xanthis - Page breaker

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

 

Πρόγραμμα Αναβάσεων Ε.Ο.Σ. Ξάνθης για το 2017

 

 

EOS Xanthis - Page breaker

 

Αρχική Σελίδα - Αρχείο 2014 - Αρχείο 2015 - Αρχείο 2016