Αρχική ΣελίδαΚαλώς ήλθατε στον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης...ΕΟΣ Ξάνθης ΦωτογραφίεςEOS Xanthis NEWS


Ανακοινώσεις και τα νέα του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης.

 

 

 

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014ΕΟΣ Ξάνθης: Βράχος

ΝΕΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

 

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου με τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης καθαρίζουμε και σηματοδοτούμε μια νέα διαδρομή στην περιοχή των μοναστηριών. Η διαδρομή, με μήκος 2.200 μέτρα, ξεκινά από τη Μονή Καλαμούς και καταλήγει στην ποδηλατική πίστα που βρίσκεται στα λιβάδια πίσω από την κορυφή Μοναστήρι (Θηλιά). Είναι συνέχεια του μονοπατιού της Καλαμούς,  περνά από ένα βράχο με καταπληκτική θέα και δίνει τη δυνατότητα να φτάσει κανείς στα λιβάδια χωρίς να περπατήσει ή να τρέξει σε δρόμο!!

 

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, αλλά και όσους άλλους δραστηριοποιούνται στο βουνό να βοηθήσουν σ’ αυτή τη δράση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Ντούμας Παναγιώτης 6977199811

EOS Xanthis - Page breaker

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Αλλαγή στην ημερομηνία της ανάβασης Καρπούζι (1297 μ) από κεραίες, που ήταν προγραμματισμένη για τις 23 Νοεμβρίου, τώρα μετατίθεται για τις 9 Νοεμβρίου με νέο υπεύθυνο, τον Δόλιαρη Νίκο 6937014076 (Διάρκεια: 7Ω, Βαθμός Δυσκολίας: 2)

EOS Xanthis - Page breaker

Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014
22ος Αγώνας Αγωνιστικής Αναρρίχησης “Αθ. Λευκαδίτη” - Δυσκολίας, Βόλος (25-10-2014)

 

ΕΟΣ Ξάνθης: 22ος Αγώνας Αγωνιστικής Αναρρίχησης “Αθ. Λευκαδίτη”Το Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στον Βόλο το 22ο Κύπελλο Ελλάδος Αγωνιστικής Αναρρίχησης Δυσκολίας "Αθ. Λευκαδίτης". Τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης εκπροσώπησαν τα τρία αδέρφια, Μάνθος, Δανάη και Ιάσων Βαλσαμίδη.

 

Για άλλη μια φορά οι αθλητές μας γύρισαν με μετάλλια και επιτυχίες.
Ο Μάνθος (15 χρόνων) κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία Παμπαίδων.
Η Δανάη (11 χρόνων) κατέλαβε την 10η θέση στην κατηγορία Προαγωνιστική Κοριτσιών Β.
Ο Ιάσονας (7 χρόνων) που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνες, κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία Προαγωνιστική Αγοριών Α.ΕΟΣ Ξάνθης: 22ος Αγώνας Αγωνιστικής Αναρρίχησης “Αθ. Λευκαδίτη”

 

Η αθλητική ομάδα του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης μεγαλώνει από αγώνα σε αγώνα και σύντομα, στους επόμενους αγώνες, τον Νοέμβριο θα αγωνιστούν άλλοι 2-3 μικροί αθλητές.
Το φυτώριο του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, υπό την καθοδήγηση γυμναστή και προπονητή αναρρίχησης, συνεχώς μεγαλώνει και ελπίζουμε κάποια στιγμή η Ξάνθη να αποκτήσει αγωνιστικό αναρριχητικό πεδίο διεθνών προδιαγραφών, για την ανάληψη μεγάλων αγώνων ώστε και οι φίλαθλοι της Ξάνθης να γνωρίσουν την Αγωνιστική Αναρρίχηση αλλά και να χειροκροτήσουν τους αθλητές μας.

EOS Xanthis - Page breaker

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014
ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Αλλαγή στην ημερομηνία της ανάβασης Χαμένο Εκκλησάκι Παναγίας (737 μ) από Λυκοδρόμιο, που ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Νοεμβρίου, τώρα μετατίθεται για τις 2 Νοεμβρίου λόγο κωλύματος του υπευθύνου.

 

Διάρκεια: 4Ω, Υψομετρική Διαφορά: 340 μ, Βαθμός Δυσκολίας: 1
Διαδρομή και για παιδιά με τους γονείς τους
Υπεύθυνη: Καραογλάνη Μαρία 6987216993

 

Θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την είδη προγραμματισμένη για τις 2 Νοεμβρίου εξερευνητική ανάβαση στο Αρκουδόρεμα: Τρεις Κορφές (1519 μ).

EOS Xanthis - Page breaker

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014
ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Θα υπάρξει μια μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα της ανάβασης "Σμόλικας, Πίνδος (2637 μ), διάσχιση από Κεράσοβο (Αγια Παρασκευή)-Πάδες" για τις 3-5 Οκτωβρίου.

 

Η διαδρομή θα γίνει από Σμαρίνα προς Δρακόλιμνη και Αγ. Παρασκευή (Κεράσοβο). Θα ξεκινήσουμε την Παρασκεύη στις 3 από Ξάνθη, λεπτομέρειες θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους.

Διανύκτερευση θα γίνει στην Σαμαρίνα, αν μπορόυμε να γυρίσουμε από Αγ. Παρασκευή το ίδιο βράδυ τις ανάβασης θα κοιμηθούμε και την δεύτερη βραδιά εκεί, αλλιώς στην Αγ. Παρασκευή. Την Κυριακή θα επιστρέψουμε.

 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 01/10/2014 όσοι ενδιαφέρονται στο 694 810 1287.

Η διαδρομή αυτή απαιτεί καλή φυσική κατάσταση (διάσχιση 21 χμ) και δεν ενδείκνυται για αρχάριους...


Γιούλη Τουρνανέλη για τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης
EOS Xanthis - Page breaker

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014
ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Στην θέση της ανάβασης "Μαύρη Πέτρα (1588 μ)-Μεγάλο Λιβάδι-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα-Γυφτόκαστρο (1827 μ), κυκλική διαδρομή από δασικό χωριό “Ερύμανθος" που θα γινότανε στις 27-28 Σεπ.
θα πραγματοποιηθεί καινούρια ανάβαση την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο Τσάλ (1402 μ) από Ιερατική σχολή, με υπεύθυνο και πάλι τον Πεχλιβάνη Θανάση (6977665793).

 

Ε.Ο.Σ. Ξάνθης

EOS Xanthis - Page breaker
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014
Πεζοπορικές διαδρομές τις Τετάρτες


Όπως κάθε χρόνο ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης οργανώνει κάθε Τετάρτη κοντινές εξορμήσεις σε μονοπάτια και όμορφες, ορεινές, πεζοπορικές διαδρομές στα βουνά γύρω από την Ξάνθη. Η συμμετοχή τα τελευταία χρόνια ξεπέρασε κάθε προσδοκία χαρίζοντας στους νέους φίλους του Συλλόγου όμορφες στιγμές.


Η ορεινή πεζοπορία, εκτός από μια άριστη άσκηση, είναι και μια ευκαιρία γνωριμίας με τη φύση. Είναι επίσης ο μόνος τρόπος να επισκεφτεί κανείς τόπους για τους οποίους δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης.

 

Ε.Ο.Σ. Ξάνθης: Πεζοπορικές διαδρομές τις Τετάρτες 2014

 

 

Bάλτε  τα μποτάκια σας, καπέλο και γυαλιά, πάρτε νερό κι ελάτε μόνοι σας ή και με φίλους.
Ξεκινάμε κάθε Τετάρτη στις 3:30μ.μ.
(μετά την αλλαγή της ώρας στις 3.00μ.μ.) από την είσοδο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης, με Υπεύθυνο ένα μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου. Η διάρκεια των διαδρομών είναι περίπου δύο με δυόμισι ώρες, με μικρό βαθμό  δυσκολίας.

 

 

 

Αρχίζουμε την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 περπατώντας στο όμορφο μονοπάτι των Στενών του Νέστου.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των αναβάσεων μέχρι το τέλος του 2014, θα ανακοινωθεί σύντομα...

 

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6977199811, 6978900182, 2541066200, 2541073478 και στην ιστοσελίδα & facebook του Συλλόγου.

 

Ε.Ο.Σ. Ξάνθης

EOS Xanthis - Page breaker

Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014
Mε τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης στον Όλυμπο


Ανάβαση στον Όλυμπο στις 20-21 Σεπτεμβρίου 2014 όπου θα γίνουν δύο ομάδες και το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

 

Α΄ Ομάδα: Από Πριόνια, διανυκτέρευση στο καταφύγιο "Σπήλιος Αγαπητός" (2100 μ), ανάβαση στις κορυφές Σκολιό (2911 μ) και Άγιος Αντώνιος (2815 μ), Βαθμός Δυσκολίας: 3
Υπεύθυνος: Μπουγιουκλού Αλέξανδρος 6973734580. 

 

 

 

Β΄ Ομάδα: Από Πετρόστρουγκα, διανυκτέρευση σε σκηνές στο Οροπέδιο των Μουσών, ανάβαση στο Μύτικα (2917 μ), Βαθμός Δυσκολίας: 4
Υπεύθυνος: Αγακίδης Κυριάκος 6936620800. 

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται και ανάλογα με τη διαδρομή που θέλουν να ακολουθήσουν να απευθύνονται στους αντίστοιχους υπευθύνους, για περισσότερη ενημέρωση και δήλωση συμμετοχής.

EOS Xanthis - Page breaker
Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014
Προβολή Ντοκιμαντέρ


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης οργανώνει μια ενδιαφέρουσα  ορειβατική εξόρμηση, μια διάσχιση από τη Μεσοχώρα Τρικάλων  στο όρος Χατζή (2038μ.) και από εκεί στη χαράδρα του Φάγγου στον Αχελώο στα Βορειοδυτικά Άγραφα, στις 11-13 Ιουλίου.

Μέρη δύσβατα και χαραδρώδη, σχεδόν απόκοσμα. Σ’ αυτά τα μέρη εκτυλίχθηκαν σκληρές και βάρβαρες πτυχές του ελληνικού εμφυλίου

Περνάμε από μέρη και μονοπάτια που πέρασε ο Άρης Βελουχιώτης με τους συναγωνιστές του τις τελευταίες μέρες, ώρα την ώρα, ως το τραγικό του τέλος στις 15/06/1945.

«Η αντίδραση έδειξε όλη την απανθρωπιά, την κακία και το μίσος στους νεκρούς αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Θέλησαν να εκδικηθούν τους αγωνιστές και ειδικά τον Αρη, χωρίς κανένα σεβασμό στους νεκρούς, στους οποίους φέρθηκαν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο»
γράφει ο Βαγγέλλης Γκονέζος ένα από τους συμπολεμιστές του Βελουχιώτη και ένας από τους ελάχιστους αυτόπτες μάρτυρες του θανάτου του.

Με αφορμή αυτό το ορειβατικό οδοιπορικό στον τόπο και την μνήμη  των τελευταίων ημερών  του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ, προβάλουμε ένα ντοκιμαντέρ της ΕΤ3 από την εκπομπή «Αληθινά Σενάρια» του Νίκου Ασλανίδη και αφηγούμαστε αποσπάσματα από το βιβλίο του Βαγγέλη Γκονέζου  «Άρης Βελουχιώτης». Γνωρίζουμε συγκλονιστικές λεπτομέρειες από αυθεντικές μαρτυρίες ζωντανές ή γραπτές των  ανθρώπων που ήταν πρωταγωνιστές των τραγικών γεγονότων εκείνης της περιόδου.

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 9:00μμ στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου της ΦΕΞ.


Συνδιοργάνωση: Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος  Ξάνθης & Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης
EOS Xanthis - Page breaker
Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014
ΠΡΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΞΑΝΘΗΣ ΜΑΝΘΟ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗ

Μετά τις πρώτες θέσεις που κατέλαβε και το 2014 στους Πανελλήνιους Αγώνες Αγωνιστικής Αναρρίχησης και στα Κύπελλα Ελλάδας, στα αγωνίσματα δυσκολίας και boulder ο αθλητής του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, Μάνθος Βαλσαμίδης επιλέγει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Αγωνιστικής Αναρρίχησης, σε διεθνής αγώνες στους οποίου θα κληθεί να συμμετάσχει η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης.

Για το λόγο αυτό ο Μάνθος Βαλσαμίδης, στο διάστημα 1 - 7 Ιουλίου 2014 κλήθηκε να συμμετάσχει στο Ομοσπονδιακό camp προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθεί στην Κάλυμνο. Αξίζει να τονίσουμε ότι τα αναρριχητικά πεδία της Καλύμνου είναι από τα δυσκολότερα και πιο ενδιαφέροντα του κόσμου με συνέπεια να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των κορυφαίων αναρριχητών από όλο τον κόσμο. Έτσι ο Μάνθος θα προετοιμασθεί, μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες Διενθής αναρριχητές και αναρριχήτριες, πλάι σε αθλητές παγκόσμιας κλάσης και φυσικά οι εμπειρίες που θα αποκομίσει θα είναι πολύ σημαντικές για την περαιτέρω εξέλιξή του.

Ευχόμαστε υγεία και καλά σκαρφαλώματα στον Μάνθο Βαλσαμίδη.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης
EOS Xanthis - Page breaker

Παρασκευή, 30 Μαίου 2014
Αλλαγές Προγράμματος (λόγω εκλογών)


Η προγραμματισμένη εκδήλωση / πορεία στο βουνό, "Κάκαβος Χολομώντα, η φύση στο βουνό της Χαλκιδικής", το Σαββατοκύριακο 24-25/5/2014 (που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω εκλογών),θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 14-15 Ιουνίου 2014.

Υπεύθυνη για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής είναι η Καραογλάνη Μαρία, τηλέφωνο 6987216993.


Σημείωση:
Η προγραμματισμένη για τις 15/6/2014 πορεία "Λειβαδίτης - Κάστρο Καλύβας" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20/12/2014 σε συνδυασμό με την πορεία της Κυριακής, 21/12/2014 "Γέφυρα Λεωνίδα, από Δασικό Χωριό", με διαμονή στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, στο Λειβαδίτη. Εν καιρώ θα βγει και σχετική ανακοίνωση...
 
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014
Αλλαγές Προγράμματος

Υπάρχουν δύο αλλαγές στις ημερομηνίες του προγράμματος αναβάσεων Μαΐου και Ιουνίου 2014, που βρείτε εδώ...
EOS Xanthis - Page breaker

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014
Διάσχιση: Χρύσα-Κρωμνικό-Γαλάνη

Προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα επιστροφής με λεωφορείο από τη Γαλάνη, οι ενδιαφερόμενοι για τη διάσχιση Χρύσα-Κρωμνικό-Γαλάνη, την Κυριακή 16/03/2014, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στον υπεύθυνο μέχρι την Πέμπτη το βράδυ.

Από το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης

EOS Xanthis - Page breaker

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Πεζοπορικές διαδρομές τις Τετάρτες με τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης!
Αλλαγή ώρας αναχώρησης!!!

 

Στα μέλη και τους φίλους του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης που ακολουθούν το πρόγραμμα Κάθε Τετάρτη γνωρίζουμε ότι από την προσεχή Τετάρτη,
26 Φεβρουαρίου 2014,
η αναχώρηση για τις πορείες θα γίνεται στις 3.30 μ.μ. και όχι 3 που ήταν μέχρι σήμερα.

Από το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης

EOS Xanthis - Page breaker
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014
Ανάρτηση Προγράμματος 2014 σε PDF & JPEG μορφή

ΕΟΣ Ξάνθης: Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων 2014

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης για το 2014 σε αρχεία
JPEG και σε αρχείο PDF
EOS Xanthis - Page breaker

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014
Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης 2014

ΕΟΣ Ξάνθης - Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης 2014

EOS Xanthis - Page breaker

Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014
Προγραμματα για το 2014

 

Ανάρτηση των νέων προγραμμάτων δράσης Αναβάσεων Έτους 2014 και Τετάρτες 2014...

EOS Xanthis - Page breaker

 

Αρχική σελίδα - Αρχείο 2013