Αρχική ΣελίδαΚαλώς ήλθατε στον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης...ΕΟΣ Ξάνθης ΦωτογραφίεςEOS Xanthis NEWS


Ανακοινώσεις και τα νέα του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης.

 

 

 

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012
Σχετικά με το πρόγραμμα του 2013

 

Όποιο μέλος του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης έχει όμορφες φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του συλλόγου, τοπία από βουνά, λουλούδια και ζώα του βουνού ή οτιδήποτε άλλο σχετικό, παρακαλούμε να τις στείλει με ένα mail στο info@eosx.gr προκειμένου να γίνει η επιλογή των καλύτερων από αυτές που θα μπουν στο πρόγραμμα του 2013.

Για την καλύτερη τελική ποιότητα του προγράμματος, σας παρακαλούμε οι φωτογραφίες σας να έχουνε καλή ανάλυση, ώστε να μπορούνε να δουλευτούνε !!

EOS Xanthis - Page breaker

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΜΑΝΘΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΞΑΝΘΗΣ, ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ.


Μετά την 1η θέση που κατέλαβε ο αθλητής Αγωνιστικής Αναρρίχησης του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, Μάνθος Βαλσαμίδης στον Α΄ Αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Νέων στην Κομοτηνή, ήρθε και η 1η θέση στον Β΄ Αγώνα Κυπέλλου, στον Βόλο, στις 24 Νοεμβρίου 2012.

 

Με ιδιαίτερη άνεση ο Μάνθος κέρδισε όλους τους αντιπάλους του και σε συνδυασμό με την νίκη του στον αγώνα της Κομοτηνής, ανακηρύχθηκε 1ος νικητής του Κυπέλλου Ελλάδας Νέων στην κατηγορία “προαγωνιστική Α”.

 

Από την πρώτη στιγμή που συμμετείχε στους αγώνες ο Μάνθος έδειξε το ιδιαίτερο ταλέντο του στην αναρρίχηση χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το ποιος θα είναι ο νικητής, κερδίζοντας την αναγνώριση των συναθλητών του από όλη την Ελλάδα.

 

Ο Μάνθος Βαλσαμίδης για μια ακόμη φορά μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά και μας έκανε να νοιώσουμε υπερήφανοι όλοι στον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης. Του ευχόμαστε να είναι υγιής και είμαστε βέβαιοι ότι θα πανηγυρίσουμε μαζί του μεγάλες επιτυχίες.

 

Εκτός από τις ιδιαίτερες ικανότητες του στην αναρρίχηση, ο Μάνθος Βαλσαμίδης είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας παιδιού και σίγουρα θα αποτελεί πλέον παράδειγμα προς μίμηση. Ξεκίνησε να διαγράφει την δική του πορεία στην ιστορία του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης και είναι βέβαιο ότι θα γράψει το όνομά του μεταξύ των άλλων μεγάλων αθλητών του συλλόγου, του Αλέξανδρου Μπουγιουκλού, του Σταύρου Τσακίρη, των αδερφών Αναστασιάδη, του Νίκου Κρούπη, του Στέλιου Δασκαλόπουλου, του Γιώργου Χατζηιωάννου κ.ά.

 

Ευχόμαστε και ελπίζουμε πολλά παιδιά του τόπου μας να ακολουθήσουν τα χνάρια του Μάνθου Βαλσαμίδη στην Αγωνιστική Αναρρίχηση και τις άλλες αθλητικές δραστηριότητες του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης

ΕΟΣ Ξάνθης - Μάνθος Βαλσαμίδης Κύπελλο
EOS Xanthis - Page breaker

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013.

Προκειμένου εντός του Νοεμβρίου να διαμορφωθεί το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου να είναι τυπωμένο, παρακαλούνται τα μέλη του συλλόγου, μέχρι 15 Νοεμβρίου 2012 να στείλουν στο mail μας: info@eosx.gr τις προτάσεις τους για συγκεκριμένες αναβάσεις ή άλλες δραστηριότητες που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Και για να συνεχίσουμε το πετυχημένο πρόγραμμα για παιδιά και γονείς παρακαλούμε να προτείνεται και αντίστοιχες διαδρομές.

Το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης

EOS Xanthis - Page breaker

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Ο ΜΑΝΘΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΣΗΣ, ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΞΑΝΘΗΣ, 1ος ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ 4o ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΝΕΩΝ 2012

Στον Α΄ Αγώνα του 4ου Πανελλήνιου Κυπέλλου Ελλάδας Αναρρίχησης Νέων (αγώνας δυσκολίας) που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012, ο αθλητής του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης Ματθαίος (Μάνθος) Βαλσαμίδης κατέλαβε την 1η θέση, παίρνοντας την πρώτη θέση και στις τρεις διαδρομές του αγώνα.


Να σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας στον οποίο συμμετείχε ο Μάνθος.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης συγχαίρει τον αγαπητό Μάνθο. Να είναι γερός και είμαστε βέβαιοι ότι θα μας δώσει πολλές τέτοιες χαρές.

Το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης
ΕΟΣ Ξάνθης - Βαλσαμίσης Μάνθος 01 ΕΟΣ Ξάνθης - Βαλσαμίσης Μάνθος 02ΕΟΣ Ξάνθης - Βαλσαμίσης Μάνθος 03 ΕΟΣ Ξάνθης - Βαλσαμίσης Μάνθος 04ΕΟΣ Ξάνθης - Βαλσαμίσης Μάνθος 05
EOS Xanthis - Page breaker

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ

 

Την 7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ διοργανώνουν οι ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ KAI ΘΡΑΚΗΣ, εκδήλωση που θα διεξαχθεί στις 26, 27 και 28 Οκτωβρίου 2012 (Παρασκευή-Κυριακή) στην ευρύτερη περιοχή του Λειβαδίτη Ξάνθης, με επίκεντρο το Δασικό Χωριό "Ερύμανθος" (51 χλμ. από Ξάνθη, 9 χλμ. από Λειβαδίτη), υπό την αιγίδα και την ευγενική υποστήριξη της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης.

 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους που αγαπούν τα μανιτάρια και τη φύση, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να μάθουν για τον παράξενο και μυστηριώδη κόσμο των μανιταριών και να τα γνωρίσουν στον φυσικό τους χώρο μέσα από την αναζήτηση, τη συλλογή και τα σεμινάρια, με την καθοδήγηση ανθρώπων με μεγάλη γνώση και εμπειρία στα υπέροχα μανιτάρια.

Το φαγητό θα επιμεληθεί η βραβευμένη Chef Στέλλα Σπανού.

 

Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, Δασικό Χωριό Ερύμανθος:
- Απόγευμα-βράδυ: Προσέλευση συμμετεχόντων/επισκεπτών - πρώτη συνάντηση.

Σάββατο
27 Οκτωβρίου, Δασικό Χωριό Ερύμανθος:
- 10.00: Αναζήτηση μανιταριών και τρούφας (περιοχές Δασικού Χωριού, αταρράκτη, Λειβαδίτη και Δαφνώνα Ξάνθης).
- 13.00: Επιστροφή στο Δασικό Χωριό.
- 13.15: Παρουσίαση μανιταροσυνταγής από την Chef Στέλλα Σπανού.
- 14.00: Φαγητό-ανάπαυση.
- 16.30: Έκθεση μανιταριών και τρούφας.
- 18.00-20.00: Σεμινάρια μανιταρογνωσίας.
    α. Παναγιώτης Παναγιωτίδης
    β. Γιώργος Κωνσταντινίδης
- 20.30: Συνεστίαση ή ελεύθερο πρόγραμμα.
- 22.00: Μουσική βραδιά.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου,
Δασικό Χωριό Ερύμανθος:
- 10.00: Αναζήτηση μανιταριών και τρούφας (περιοχές Δασικού Χωριού και/ή Λειβαδίτη).
- 13.00: Αποχαιρετιστήρια συνεστίαση.

Ενδέχεται να γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές στις ώρες και/ή στους προορισμούς αναζήτησης μανιταριών, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή τις ανάγκες/προτιμήσεις της πλειονότητας των συμμετεχόντων.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες της εκδήλωσης είναι δωρεάν και δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Για τον Σύλλογο των Μανιταρόφιλων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Πρόεδρος, Νικόλαος Ιακωβίδης.

EOS Xanthis - Page breaker

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012
4 Ορειβάτες - 4 Κορυφές

 

ΕΟΣ Ξάνθης - 4 Ορειβάτες - 4 Κορυφές

 

Σκαρφαλώνοντας απάτητες κορυφές στην κοιλάδα Zanskar των Ινδικών Ιμαλαϊων

 

Μια μικρή ομάδα 4 ορειβατών ταξίδεψε για μια εβδομάδα μέχρι να φτάσει στην κοιλάδα Raru, στην απομονωμένη περιοχή Zanskar των Ινδικών Ιμαλαΐων. Μια κοιλάδα που εξερευνήθηκε για πρώτη φορά μόλις το 2009. Στόχος της αποστολής οι απάτητες  κορυφές της οροσειράς. Μετά από δύο εβδομάδες στο βουνό η μικρή ομάδα κατάφερε να κάνει τρεις πρώτες αναβάσεις σε τρεις , τεχνικά δύσκολες, απάτητες κορυφές και να κάνει μια νέα διαδρομή σε μια τέταρτη.

 

Οι κορυφές είναι:

Katkar Kangri 6148μ.  Πρώτη ανάβαση από τους Γ. Βουτυρόπουλο και Π. Αθανασιάδη (TD, 500μ.),
Skal Mutik 6243μ. Πρώτη ανάβαση από τους Π. Αθανασιάδη και Ν. Κρούπη (D, 600μ.),
Lame So 5940μ. Πρώτη ανάβαση από τους Γ, Βουτυρόπουλο και Ν. Λαζανά (AD, 400μ.)
Skilma Kangri 6020μ. Δεύτερη ανάβαση στο βουνό από τους Γ. Βουτυρόπουλο και Ν. Λαζανά, από νέα διαδρομή (D+, 500μ.).

Η παρουσίαση θα γίνει για τον ΕΟΣ Ξάνθης από το Νίκο Κρούπη, μέλος της αποστολής και παλιό μέλος του συλλόγου μας, στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου της ΦΕΞ, την Τετάρτη 17-10-2012 και ώρα 20:30.
Το event μας στo... Facebook.

EOS Xanthis - Page breaker

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012
Πορείες στην περιοχή Άρντα της Βουλγαρίας

 

ΕΟΣ Ξάνθης - Άρντας Βουλγαρίας 2012


Από τις 5-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης ταξιδεύει στο Κεντρικό Τμήμα Οροσειράς της Ροδόπης.

Το χωριό Άρντα πήρε το όνομα από τον Ποταμό Άρδα που πηγάζει κοντά στο χωριό. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1200 μ. περίπου, σε μια όμορφη ορεινή περιοχή της Οροσειράς της Ροδόπης, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, βόρεια του Ν. Δράμας (στο Καρά Ντερέ).
Η περιοχή έχει πολλές πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές, καλά σηματοδοτημένες, κάποιες από τις οποίες θα επιλέξουμε για τις δραστηριότητές μας κατά την εκεί παραμονή μας.

Η διαμονή (και η διατροφή μας) θα γίνει σε νεόχτιστο ξενοδοχείο, στις όχθες του ποταμού.
Η μετακίνηση των συμμετεχόντων θα γίνει με μικρό λεωφορείο, 17 θέσεων και με ΙΧ. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι από την διάβαση Αγίου Κωνσταντίνου, πάνω από τις Θέρμες Ξάνθης, Ζλάτογραντ, Σμόλιαν ... Άρντα.
Για κάθε πληροφορία και έγγραφή απευθύνεστε στον υπεύθυνο, Γιάννη Χαραλαμπίδη, 6972003910.
Αλλά και στο... Facebook !!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να συμμετάσχει κάποιος σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης πρέπει απαραιτήτως να είναι μέλος του συλλόγου.

EOS Xanthis - Page breaker
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012
Ανάβαση Εκτός Προγράμματος

Εκτός προγράμματος ανεβαίνουμε στο Τσαλ το Σάββατο 22-09-2012 από τη θέση Κρύα Βρύση με διάσχιση προς την Εκκλησιαστική σχολή.
Ώρες 7, δυσκολία Β-Γ. Συνάντηση στην Ξανθίππη ώρα 7:30
(Μπακαλίδης Γιώργος 25410 66200)
EOS Xanthis - Page breaker

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Πεζοπορικές διαδρομές τις Τετάρτες

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης συνεχίζει και αυτή τη χρονιά τις εξορμήσεις σε μονοπάτια και όμορφες κοντινές ορεινές πεζοπορικές διαδρομές στα γύρω βουνά της Ξάνθης. Η δραστηριότητα τα δυο τελευταία χρόνια έχει μεγάλη επιτυχία και μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.

Ελάτε να γνωρίσουμε την ορεινή φύση, να αγναντέψουμε από ψηλά όμορφες δασωμένες πλαγιές και να γευτούμε με τα «μάτια του νου και της ψυχής» την αύρα του ορεινού τοπίου στην περιοχή μας.

Βάλτε  τα μποτάκια σας, καπέλο και γυαλιά, πάρτε λίγο νερό κι ελάτε μόνοι σας ή και με φίλους. Ξεκινάμε κάθε Τετάρτη τώρα στις 15:30 (μετά την αλλαγή της ώρας στις 15:00) από την είσοδο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης, με Υπεύθυνο ένα μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου. Η διάρκεια των διαδρομών είναι περίπου 2 με 2,5 ώρες, με μικρό βαθμό  δυσκολίας. Το πρόγραμμα μέχρι το Δεκέμβρη είναι το παρακάτω:

διαβάστε περισσότερα εδώ...
EOS Xanthis - Page breaker
Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012
Όλυμπος - Προφ. Ηλίας (2803 μ.)Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, το Σαββατοκύριακο, 15-16 Σεπτεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στην κορφή "Προφήτης Ηλίας" του Ολύμπου, 2803 μ.
Η μετάβαση θα γίνει με μικρό λεωφορείο και κατά συνέπεια οι θέσεις είναι περιορισμένες. Η διαμονή είναι προγραμματισμένη για το καταφύγιο "Σπήλιος Αγαπητός" στα 2100 μ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Το Σάββατο, 15/9, αναχώρηση στις 7 πμ από το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Ξάνθης "Φίλιππος Αμοιρίδης" για Λιτόχωρο - Πριόνια. Ανάβαση και διανυχτέρευση στο καταφύγιο. Την Κυριακή, 16/9, ανάβαση από "ζωνάρια" στην κορφή "Προφήτης Ηλίας", 2803 μ. και επιστροφή στο καταφύγιο από το "κοφτό". Συγκέντρωση όλων και επιστροφή στα Πριόνια. Για περισσότερες πληροφορίες ... στον Σπύρο, 6932432767.
ΥΓ. Για τους συμμετέχοντες είναι διαθέσιμο ενημερωτικό έντυπο.
EOS Xanthis - Page breaker

Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Με το ΕΟΣ Ξάνθης στην Ίμβρο

 

Σχετικά με την προγραμματισμένη εκδρομή του συλλόγου στην Ίμβρο (1-4 Ιουνίου 2012), θα παρακαλούσαμε τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουνε την συμμετοχή τους μέχρι τις 15 Μαΐου προκειμένου να κλειστούν τα δωμάτια για τις διανυκτερεύσεις, αλλά και για να κανονίσουμε τον τρόπο μετάβασης που θα γίνει με Ι.Χ.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6972661917 Μαρία.
Ευχαριστούμε.

EOS Xanthis - Page breaker

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012
Με τον ΕΟΣ Ξάνθης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας...


EOS Xanthis - Page breaker

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012
ΕΥΚΟΛΕΣ, ΟΜΟΡΦΕΣ, ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ - ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ !!

Οι πορείες θα ξεκινάμε πλέον κάθε Τετάρτη στις 15:15 από την είσοδο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης, με Υπεύθυνο ένα μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου. Η διάρκεια των διαδρομών είναι περίπου δύο με δυόμισι ώρες, με μικρό βαθμό δυσκολίας.

Ελάτε και εσείς…

EOS Xanthis - Page breaker

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΞΑΝΘΗΣ, 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης καλεί τα μέλη του στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012, στις 6 μ.μ., στο Εντευκτήριο του συλλόγου, Κλειστό Γυμναστήριο “Φ. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ”, (η είσοδος από την Θύρα 5 ή την Κεντρική Είσοδο και εσωτερικά του γηπέδου).

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

1. Εκλογή Προεδρείου της Συνέλευσης
2. Απολογισμός Πεπραγμένων 2011
3. Οικονομικός Απολογισμός 2011
4. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
5. Συζήτηση - έγκριση απολογισμών - απαλλαγή του Δ.Σ.
6. Προγραμματισμός - Προϋπολογισμός 2011

Πριν την έναρξη της Γενική Συνέλευσης θα γίνει η κοπή της πίτας και βράβευση αθλητών του συλλόγου για το 2011.  

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης
EOS Xanthis - Page breaker

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012
ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ… ΚΙ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ !!


Η ορεινή πεζοπορία, εκτός από μια άριστη άσκηση, είναι και μια ευκαιρία γνωριμίας με τη φύση. Είναι επίσης ο μόνος τρόπος να επισκεφτεί κανείς τόπους για τους οποίους δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης.

Ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης , θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά της πόλης μας να συμμετέχουν σ’ αυτή τη δραστηριότητα και να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής μας, ξεκινά ένα πρόγραμμα με διαδρομές μικρού βαθμού δυσκολίας. Οι πεζοπορίες  αυτές απευθύνονται τόσο σε παιδιά (τα οποία μπορούν να έρθουν συνοδευόμενα από έναν ενήλικα) όσο και σε μεγαλύτερους οι οποίοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν δραστηριότητες του Συλλόγου με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. kid friendly

Ξεκινάμε λοιπόν την άνοιξη με εύκολες πορείες 2, 3 ή 4 ωρών στην περιοχή του Γέρακα, του Νέστου και αργότερα του Λειβαδίτη. Οδηγοί και υπεύθυνοι για τις πορείες θα είναι μέλη του Συλλόγου (οι οποίοι θα συνοδεύουν τα δικά τους παιδιά). Οι πορείες αυτές έχουν στο πρόγραμμα το σήμα: 

Πάρτε το σακίδιό σας και φύγαμε !!

EOS Xanthis - Page breaker

ΕΥΚΟΛΕΣ, ΟΜΟΡΦΕΣ, ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ !!

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης συνεχίζοντας μια δραστηριότητα αρκετών χρόνων, οργανώνει εξορμήσεις μέσα από μονοπάτια και όμορφες κοντινές ορεινές πεζοπορικές διαδρομές στα γύρω βουνά της Ξάνθης.

Ελάτε να γνωρίσουμε την ορεινή φύση, να αγναντέψουμε από ψηλά όμορφες δασωμένες πλαγιές και να γευτούμε με τα «μάτια του νου και της ψυχής» την αύρα του ορεινού τοπίου στην περιοχή μας.

Βάλτε τα μποτάκια σας, καπέλο και γυαλιά, πάρτε νερό κι ελάτε μόνοι σας ή και με φίλους. Ξεκινάμε κάθε Τετάρτη στις 15:30 (από τον Νοέμβριο στις 15:00) από την είσοδο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης, με Υπεύθυνο ένα μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου. Η διάρκεια των διαδρομών είναι περίπου δύο με δυόμισι ώρες, με μικρό βαθμό δυσκολίας.

Ελάτε και εσείς…

Από το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης
EOS Xanthis - Page breaker

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 31.08.2011
Σχετικά με “Ανάβαση στις κορφές του Ολύμπου, 3-4/9/2011”

Τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί κάποιο σχετικό θέμα μετά από δημοσιοποίηση στο facebook από φορέα με την επωνυμία “Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης” περί “ανάβασης στις κορφές του Ολύμπου, στις 3-4 Σεπτεμβρίου 2011”.

Επειδή πολλά μέλη του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης και ελεύθεροι ορειβάτες της πόλης μας που συμμετέχουν στις ορειβατικές δραστηριότητες του συλλόγου, μας ρωτούν αν ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης είναι αυτός που οργανώνει αυτή την ανάβαση, οφείλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλους ότι:

1. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης δεν έχει καμία σχέση με την συγκεκριμένη δραστηριότητα (ανάβαση του Ολύμπου)

2. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης είναι ο μοναδικός επίσημος Ορειβατικός Σύλλογος του Νομού Ξάνθης που ανήκει στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης.

3. Οι δραστηριότητές του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης περιλαμβάνονται στο σχετικό ετήσιο έντυπο πρόγραμμα που κυκλοφορεί στις αρχές κάθε χρόνου αλλά υπάρχει και στο επίσημο site του συλλόγου www.eosx.gr.

Συνεπώς κάθε δραστηριότητα που δεν αναφέρεται με τον πλήρη τίτλο του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, δεν έχει καμία σχέση με το σύλλογό μας.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ξάνθης

 

 Αρχική σελίδα - Αρχείο 2013 - Αρχείο 2014 - Αρχείο 2015